Tubantia: Bedrijvendag in De Hoeve ‘moet vooral ook feestje zijn’

By 30 maart 2018Geen categorie
open-bedrijvendag-hoeve-tubantia

SINT ISIDORUSHOEVE – Ook het bedrijfsleven in Sint Isidorushoeve gaat mee in de vaart der volkeren. Op tweede paasdag presenteren de gezamenlijke ondernemers van de GOH zich weer tijdens de vijfjaarlijkse Bedrijvendag van Sint Isidorushoeve.
Die club bestaat 25 jaar en er is een nieuwe generatie opgestaan die de promotionele activiteiten voor ondernemend de Hoeve voortzet. Er doen 33 ondernemers mee aan de Bedrijvendag en dat is nogal wat voor een kerkdorp van deze geringe omvang.

Bedrijvigheid
,,Veel mensen verwachten niet dat er zoveel bedrijvigheid in Sint Isidorushoeve is. Dat zien ze vaak pas tijdens deze bedrijvendag”, geeft voorzitter Branco Scharenberg aan. ,,Daarom is die Bedrijvendag belangrijk voor ondernemers. Ze kunnen laten zien dat ze er zijn.”

Bestuur
Scharenborg vormt met drie generatiegenoten het huidige bestuur van de GOH. De vader van penningmeester Dick Wielens stond 25 jaar geleden samen met collega-ondernemers Alwies Ottenschot en Ben Wielens aan de wieg van de ondernemersvereniging.

Gedachte
Wielens junior stelt dat de achterliggende gedachte van de oprichting nog altijd dezelfde is als vandaag de dag. ,,Die mannen hadden toen ook wel in de gaten dat je meer voor elkaar krijgt door als eenheid op te komen voor het gezamenlijk belang. Bovendien staat de ondernemer individueel ook veel sterker met zo’n club achter zich. Door de jaren heen heeft de GOH toch invloed kunnen uitoefenen op belangrijke besluiten. Op dit moment spelen er geen belangrijke zaken en hadden we alle tijd om ons op deze bedrijvendag te richten. Nou ja, alle tijd…”

Belangstelling
Robert Temmink en Remi Slotman completeren het bestuur. Temmink staat iedere keer weer versteld van de enorme belangstelling voor de bedrijvendag. ,,Op zo’n tweede paasdag kunnen er zomaar iets van 1.500 man of meer op afkomen. Daar zijn we op berekend en we willen die mensen ook wat bieden. Naast de mogelijkheid om kennis te maken met de plaatselijke ondernemers, moet het vooral ook een gezellige dag voor jong en oud zijn. We zijn allemaal hele serieuze ondernemers, maar we houden ook allemaal heel veel van een feestje. En dat moet zo’n bedrijvendag ook een beetje zijn.”

Fietsspeurtocht
Bezoekers kunnen deelnemen aan een bedrijven fietsspeurtocht van 8 kilometer en daarmee een mooie prijs winnen. Verder zijn er activiteiten voor kinderen, is naast het verzamelterrein aan de Rietmolenweg een tentendorp voor de standhouders opgetrokken met daarnaast een grote tent met DJ voor bezoekers. In diezelfde tent gaat het feestje na afloop nog even door. De bedrijvendag duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Bron: https://www.tubantia.nl/haaksbergen/bedrijvendag-in-de-hoeve-enlsquo-moet-vooral-ook-feestje-zijnenrsquo~aee1e2c6/